0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Ej, babi, glej!

Tradicionalni kulinarični zakladi, rešeni iz koša pozabe

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Knjiga avtorja: Urška Šobak
Založba: Samozaložba
Leto izida: 2024
Vezava: Trda vezava
Dimenzije: 30.3 x 21.5 cm
Število strani: 64
ISBN: 9789610721222
Ta kuharska knjiga je popotovanje skozi čas in okuse namenjena mladim kuharskim raziskovalcem, da jih popelje nazaj v objem babičine kuhinje ter ohrani bogato tradicijo kulinarike naših prednikov.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 25,00 €
Prihranek: 1,25 € (5%)
Spletna cena: 23,75 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Ej, babi, glej je mlajša sestrica knjige Ej, babi, tega mi pa nisi pokazala. Ta kuharska knjiga je popotovanje skozi čas in okuse namenjena mladim kuharskim raziskovalcem, da jih popelje nazaj v objem babičine kuhinje ter ohrani bogato tradicijo kulinarike naših prednikov.

V njej se skriva 20 preizkušenih receptov, izbranih iz starih receptov naših babic in prababic. Ti stari recepti so se skrivali v starih kovinskih škatlah, po predalih, na podstrešju in se skoraj izgubili med starim papirjem. Z njih sem obrisala prah, jih preizkusila in pripravila za tebe, da jih z lahkoto pripraviš v svoji kuhinji. Vsak recept je skrbno izbran iz bogate zakladnice tradicionalnih kuharskih receptov, ki smo jih rešili iz koša pozabe v več let trajajočem srčnem projektu Ej, babi, tega mi pa nisi pokazala.

Recepti so pripravljeni tako, da jih lahko otrok pripravi sam ali z nekaj pomoči odrasle osebe, ob tem pa na sproščen in igriv način prihaja v stik s kulinarično dediščino, ki je zelo bogata na naših tleh in jo lahko na ta način enostavno približamo otrokom.

Za otroke je, s stališča zdravega razvoja, izjemno dragoceno doživeti procese od začetka do konca. In tu se skriva še en biser te knjige. Otroci lahko vse, ja, prav vse, pripravijo sami. Mlajšim boste pri branju pomagali starši, ampak dopustite jim potopiti se v ustvarjalni proces kuhanja. Kuhanje ni samo priprava hrane, ampak se otrok skozi proces uči odnosa do hrane in življenja nasploh. Velikokrat se zgodi, da otrok lažje sprejme določeno jed ali živilo, če ga pripravi sam. Eden izmed vzrokov zavračanja novih okusov je nepripravljenost za spremembe, zato priprava jedi da otroku čas, da med samim procesom počasi odpira vrata novim okusom.

Rezanje zelenjave, gnetenje testa, valjanje, mešanje, oblikovanje polpetov ali grisinov, luščenje lešnikov in še kaj pošilja iz prstkov impulze v možgane in tam se tvorijo nove možganske povezave. Več takšnih dražljajev otrok doživi v zgodnjem otroštvu, bolj bodo njegovi možgani pripravljeni in zreli za učenje v šoli.

 

 

O AVTORICI:

Urška Šobak je zbirateljica starih kuharskih receptov, ki v mlajših letih ni bila spretna kuharica, pravzaprav sploh ni znala kuhati, je pa na polno uživala v dobri hrani. Sedaj veliko časa preživi v kuhinji, preizkuša stare recepte in razvaja svoje najbližje s pozabljenimi jedmi.

##
Bralci

Zaupalo nam je že

32.244

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

44.762

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.956

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje interno obdeluje moje osebne podatke