0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €

Balkan ekspres

Kuharica z vonjem in okusom

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Knjiga avtorja: Matej Fišer
Založba: Založba Vida
Leto izida: 2023
Vezava: Trda vezava
Dimenzije: 24.8 x 18.5 cm
Število strani: 272
ISBN: 9789619618035
Slikovita kuharska knjiga prinaša najbolj priljubljene recepte z balkanskega polotoka. Poleg slovitih specialitet z žara, z natančno opisanimi in razdelanimi recepti za čevapčiče v številnih lokalnih različicah, pleskavice, uštipce in klobasice ... nas preseneti obilica brezmesnih ali zelenjavnih jedi. Obsežno poglavje s pitami in pogačami, nadevano zelenjavo in predjedmi prikaže preprosto pristnost te kuhinje, ki z malo sestavinami doseže učinek polnega okusa in intenzivnih vonjav. Vse jedi so prikazane na nazornih podobah, ki jih spremljajo tudi doživete reportažne fotografije.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 39,90 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Slikovita kuharska knjiga prinaša najbolj priljubljene recepte z balkanskega polotoka. Poleg slovitih specialitet z žara, z natančno opisanimi in razdelanimi recepti za čevapčiče v številnih lokalnih različicah, pleskavice, uštipce in klobasice ... nas preseneti obilica brezmesnih ali zelenjavnih jedi. Obsežno poglavje s pitami in pogačami, nadevano zelenjavo in predjedmi prikaže preprosto pristnost te kuhinje, ki z malo sestavinami doseže učinek polnega okusa in intenzivnih vonjav. Vse jedi so prikazane na nazornih podobah, ki jih spremljajo tudi doživete reportažne fotografije.

Ko boste vzeli v roke to knjigo, ne boste nikoli več kupili »dve kili mase«. Raje se boste pozanimali, kako se nekaj naredi, potem pa začinili in premešali sami, spekli papriko, nadevali liste vinske trte, razvlekli testo in morda celo v hladilniku nalagali svoj kajmak, ki bo delal družbo kimčiju.

Kajti pristop k tej nam vsem na prvi pogled dobro znani, toda v resnici ne dovolj raziskani kuhinji, avtor Fišer opiše kot »južnfjužn«: to je odkrivanje balkanske kuhinje za generacije, ki pečejo odpuljeno svinjino, negujejo droži, ki so jim burgerji morda bolj domači kot pleskavice in fermentirajo svoje kimčije. Zakaj ne bi tokrat skvasili še zelja v glavah in pripravili leče beluga na način prebranca?

Marsikdo nosi v spominu vonjave in okuse tistih pravih jedi: razgretega žara nekje v borovem kampu ob morju, vonj paprikaša na dvorišču bloka, sarme v zamrzovalniku, skorjice zapečenega prebranca v lončeni posodi – recepti v tej knjigi so poziv, da jih poustvari sam. Da jih ozavesti, analizira, spozna in si končno »babičine filane paprike« nadeva sam, zase in za svoje potomce. Da vrže na žar svoje polpetke. Tudi če bi ob tem imel vaški žar mojster kaj za pripomniti ...

O AVTORJU:

Fotograf Matej Fišer je rojen v Murski Soboti, živi in dela pa med Dunajem in Prekmurjem. Uveljavil se je kot eden najbolj pronicljivih kulinaričnih piscev v slovenskem prostoru. Je avtor številnih kolumen in šestih avtorskih knjig: Fotografija – zakonitosti in skrivnosti, Reja polžev, Tradicionalna prekmurska kuharica (izšla v slovenskem, nemškem in angleškem jeziku), Goričko – divji vzhod, Prlekija – zgodba v sedmih flašah, Ostrige v Evropi (izšla v slovenskem in nemškem jeziku).

##
Bralci

Zaupalo nam je že

32.244

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

44.762

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.956

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje interno obdeluje moje osebne podatke