0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
Novo

Ne le paprika in golaž

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Knjiga avtorja: Janez Bogataj
Založba: Hart
Leto izida: 2024
Vezava: Trda vezava
Dimenzije: 25 x 19.5 cm
Število strani: 80
ISBN: 9789617163452
Kdo ni okusil katere od teh jedi, ni bil na Madžarskem. V knjigi s pomenjljivim naslovom Ne le paprika in golaž so zbrane nekatere najbolj značilne jedi in pijače naših severovzhodnih sosedov Madžarov.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 36,90 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Kdo ni okusil katere od teh jedi, ni bil na Madžarskem. V knjigi s pomenjljivim naslovom Ne le paprika in golaž so zbrane nekatere najbolj značilne jedi in pijače naših severovzhodnih sosedov Madžarov. Na različnost in raznovstnost jedi in pijač so zelo ponosni, saj je kulturna različnost najbolj žlahtna oblika sodobno razumljenega bogastva.

Ta različnost se odraža tudi v vsakdanjih in prazničnih jedilnih obrokih, ki sestavljajo različne madžarske prehranske kulture. Vse to in spoštovanje prehranske dediščine je utrdilo madžarsko kuhinjo kot eno izmed zelo okusnih v Evropi in svetu. Nekatere jedi in pijače (npr. paprikás, gulyás, tj. slovensko golaževa juha in pörkölt, tj. slovensko golaž, nekatere sladice, vini tokaj in bikova kri idr.) so danes svetovno znane odličnosti madžarske kuhinje. Tudi drugo prehransko dediščino ne le spoštujejo in cenijo, ampak gradijo iz nje izvirajoče sodobne jedi in jedilnike. Madžarska kuhinja je kombinacija tradicije in sodobne inovativnosti, rustikalnosti in elegance.

Ne opredeljujeta je le parika in golaž! Poleg značilnih lokalnih in regionalnih jedi ponuja različne juhe, sire, perutnino, sladkovodne ribe, sezonsko sadje in zelenjavo, papriko, čebulo, poper, svinjsko mast, klobase, salame ter vina in druge alkoholne ter nealkoholne pijače.

Različnosti in bogastva madžarske kuhinje so posledica naravnih danosti in pestrega zgodovinskega razvoja.

##
Bralci

Zaupalo nam je že

32.244

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

44.762

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.956

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje interno obdeluje moje osebne podatke