0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačno darilo za nakup nad 60 €
Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
-5%

Prihodnost prehrane

0 (Št. mnenj 0, ocena iz Goodreads)
Knjiga avtorja: Dr. T. Colin Campbell, Nelson Disla
Založba: Sitis
Leto izida: 2023
Vezava: Mehka vezava
Dimenzije: 23 x 16.5 cm
Število strani: 264
Prof. dr. T. Colin Campbell velja za enega izmed najuglednejših znanstvenikov na področju prehranskih znanosti. Njegova knjiga Kitajska študija je v celem svetu sprejeta kot ena najpomembnejših, kadarkoli objavljenih zdravstvenih in prehranskih knjig, ki so jo tudi bralci dobro sprejeli, kar dokazuje več kot milijon prodanih izvodov. Knjiga, ki je zaznamovala naše desetletje, je tudi v Sloveniji izredno dobro prodajana. Nekateri jo imenujejo »prehranska biblija«.
Preberite več
Na zalogi
Redna cena: 28,90 €
Prihranek: 1,45 € (5%)
Spletna cena: 27,45 €
Brezplačna dostava

Brezplačna dostava

za naročila nad 40 €.

Hitra dostava

Hitra dostava

Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.

Knjige na zalogi

Knjige na zalogi

98 % izdaj je na zalogi.

Prof. dr. T. Colin Campbell velja za enega izmed najuglednejših znanstvenikov na področju prehranskih znanosti. Njegova knjiga Kitajska študija je v celem svetu sprejeta kot ena najpomembnejših, kadarkoli objavljenih zdravstvenih in prehranskih knjig, ki so jo tudi bralci dobro sprejeli, kar dokazuje več kot milijon prodanih izvodov. Knjiga, ki je zaznamovala naše desetletje, je tudi v Sloveniji izredno dobro prodajana. Nekateri jo imenujejo »prehranska biblija«.

V najnovejši knjigi Prihodnost prehrane se avtor po več kot šestdesetih letih raziskovalnega dela in angažiranja v številnih državnih organih ZDA pri oblikovanju smernic zdravega prehranjevanja ponovno aktualizira vprašanje razmerja med redukcionističnim in celovitim pristopom v prehranski znanosti in naši vsakdanji praksi. Kakšna prehranska prihodnost nas čaka, če se bomo kar naprej ukvarjali z izoliranimi hranili (ogljikovi hidrati, beljakovine, maščobe, vitamini, minerali ...) in kakšna bi lahko bila, če bi se ukvarjali s hrano kot celoto, takšno, kot je v realnem življenju tudi uživamo.

Kljub obsežnim raziskavam in ogromni količini javnih informacij o prehrani in njenemu vplivu na zdravje smo o tem bolj zmedeni kot kdaj koli prej – kaj je dobra prehrana in kako vpliva na naše zdravje. V Prihodnosti prehrane T. Colin Campbell prepričljivo razčisti to zmedo s poglobljeno analizo zgodovinskega odnosa do hrane, vira naše trenutne preobremenjenosti z informacijami in tega, kaj obstoječa praksa pomeni za prihodnost – tako za zdravje posameznika in družbe kot celote.

V knjigi se Campbell ukvarja s celovitim sistemom prehrane in razloži:

  • Zakaj ima institucionalno poudarjanje posameznih hranil (namesto celovitih polnovrednih živil) kot sredstva za razlago vpliva prehrane na zdravje katastrofalne posledice;
  • Zakaj prevladujoča priporočila o hrani in hranilih ter javna politika dajejo prednost industrijskim interesom pred osebnim in planetarnim zdravjem;
  • Kako lahko zagotovimo, da javna prehranska pismenost učinkoviteje in gospodarneje preprečuje in zdravi posameznikove bolezni.
  • Prihodnost prehrane ponuja globok pogled za zaveso področja prehrane, ki te prevzame – tako s posledicami za zdravje kot s posledicami za samo znanost.

 

MNENJA O KNJIGI:

“Najnovejše vrhunsko delo Colina Campbella o prehrani z rastlinsko celovito hrano je obvezno branje za vsakogar, ki si želi razumeti zdravje, raka in razloge, da je preizkušen življenjski slog postal tako sporen.” — David Feinberg, dr. med., vodja Google Health

“Dr. Campbell nam postreže z obširno zgodovinsko raziskavo literature o prehrani in zdravju, ki briljantno preuči negativno pristranski odnos institucij do moči prehrane, ki dokazano preprečuje in zdravi bolezni. Takšen odnos že dolgo vnaša zmedo med potrošnike in spodkopava znanost. Knjige kar ne morem dati iz rok!” — Michael Greger, dr. med., avtor uspešnice How Not to Die

“Prihodnost prehrane je Campbellova mojstrovina, ob kateri boste lahko na novo premislili o vašem odnosu do zdrave prehrane, na novo postavili vaše prehranske smernice in začeli drugače razmišljati o vsebini vašega naslednjega obroka. To je obvezno branje za vsakogar, ki je resen glede prehrane ter želi razumeti ozadje dogajanja na tem, nasprotovanj polnem področju, skozi oči pionirja.” — William W. Li, dr. med., avtor uspešnice New York Timesa z naslovom Eat to Beat Disease ter predsednik in medicinski direktor Angiogenezne fundacije

“Ta knjiga je obvezno branje iz več razlogov, glavni je ta, da sta naše zdravje in življenje odvisna od nas, če upoštevamo prelomne dokaze, ki jih posreduje dr. Campbell. Razkriva korupcijo, ki se dogaja skrito našim očem ter uporablja naš davkoplačevalski denar, da nas zavestno zavaja …Vse ŠE ni izgubljeno, vendar to velja samo v primeru, da udejanjimo pozive dr. Campbella k ukrepanju.” — Dr. Ruth Heidrich, udeleženka triatlona Ironman ter avtorica knjig A Race For Life in Senior Fitness

 

“Po branju te knjige je resnica o holizmu in življenju v enosti z naravo postala veliko več kot dobro dokumentirana znanost. Vse se je sestavilo v celoto in ustvarilo glasbo. Ta knjiga je močno vplivala name. Menim, da bo mnogo življenj spremenila na bolje.”

— Daniel Domb, solo čelist newyorških filharmonikov, orkestra Boston Pops, čikaških simfonikov in ameriških državnih simfonikov.

##
Bralci

Zaupalo nam je že

32.244

bralcev

Paketi

Odposlali smo že

44.762

paketov

Knjige

V prodaji imamo

7.956

knjig

newsletter_image

Prijava na e-novice

Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.

Z oddajo obrazca izdajam soglasje, da podjetje interno obdeluje moje osebne podatke