Košarica je prazna
Knjiga avtorja: | Ana Podobnik in Ana Hudobivnik |
---|---|
Založba: | Samozaložba |
Leto izida: | 2023 |
Vezava: | Trda vezava |
Dimenzije: | 25.6 x 22.5 cm |
Število strani: | 64 |
ISBN: | 9789610715832 |
za naročila nad 40 €.
Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.
98 % izdaj je na zalogi.
Prva kuharska knjiga za otroke, pisana z velikimi tiskanimi črkami in zato namenjena kuharjem začetnikom. Skupaj z navihanimi junaki, deklicama Vito, Oljo in mačkonom Didijem, spoznajte, zakaj je kuhanje tako zabavna in ustvarjalna igra.
V kuharsko knjigo, ki je pred vami, lahko otroci zapišejo in narišejo tudi svoje recepte in tako ustvarijo nepozabne spomine na sladke otroške dni. Zavihtite kuhalnico med pripravo 21 okusnih jedi! Po opisanih postopkih in s pomočjo fotografij lahko čisto sami, brez pomoči staršev otroci pripravijo okusne zajtrke, kosila, večerje, malice in prigrizke. V knjigi najdete tudi nekaj namigov za preproste igre, ki se jih lahko igrajo otroci v kuhinji s prijatelji.
Bodite pozorni na QR-kode ob receptih, saj boste z njihovo pomočjo izvedeli še več zanimivosti o hrani, ki jo pripravljate.
Otroci so že sami po sebi radovedni in zakaj jih ne bi naučili nekaj osnovnih kuharskih veščin, pri katerih se ne bodo samo zabavali, ampak usvajali tudi nove spretnosti? Ne le, da bo to dobra popotnica za vse življenje, posebej všeč jim bo, ker bodo na koncu svoje delo lahko tudi pojedli. Ob tovrstnih aktivnostih se bodo spontano razvijale štiri pomembne življenjske veščine. Otroci bodo krepili svoje motorične spretnosti in komunikacijske sposobnosti, zlasti če pri pripravi sodelujejo z drugimi.
Kuhinja, kjer so nerodni pripetljaji praktično doma, je idealen poligon, na katerem lahko otroci krepijo svojo sposobnost reševanja problemov in se učijo improvizirati. Ker je treba pred kuhanjem pripraviti nakupovalni seznam, poiskati manjkajoče sestavine, nato pa jed po navodilih pripraviti, se razvijajo tudi njihove organizacijske sposobnosti.
VEČ O KNJIGI:
O KNJIGI SO DEJALI:
»Na svetu je premalo knjig, ki bi otrokom dale željo in znanje, da si lahko nekaj skuhajo. Zato prihod te knjige samo pozdravljam. Za nas Primorce ima kultura miza velik pomen. Naj ostane vodilo, da lahko kuhamo skupaj in srečni, najbolj pomembno vodilo družine.« - Ana Roš Stojan, chef
»Kuharska knjiga za starše, ki bodo užili več spoštovanja s strani svojih otrok, če jih bodo vključili v pripravo hrane. S to izkušnjo pa skupni naskok na domače recepte!« - Marko Juhant, specialni pedagog
»Otroci, ki so željni znanja in ustvarjanja, so dobili knjigo, ki jih vabi k razvijanju spretnosti načrtovanja in priprave zanimivih jedi. Kadar octroi sami pripravijo hrano, jo običajno z veseljem tudi okušajo, lažje sprejemajo nove in nepoznane jedi, kar je spodbudno za oblikovanje zdravih prehranjevalnih navad, ki so pomembne tudi za prehranjevanje v kasnejših življenjskih obdobjih. Priprava jedi, ki so predstavljene v knjigi, spodbuja otroke k vključevanju raznovrstne zelenjave in sadja v vsakodnevni jedilnik, najde pa se tudi jed, ki jo je mogoče pripraviti iz užitnih ostankov hrane, kar je pomembno za oblikovanje trajnostnega načina prehranjevanja. Prepričan sem, da bodo primerni recepti, opisani postopki priprave jedi, privlačne fotografije in vključevanje zgodb o živalih spodbuda otrokom, da bodo z veseljem razvijali kreativnost kuharskega ustvarjanja.« - doc. dr. Stojan Kostanjevec, Oddelek za biologijo, kemijo in gospodinjstvo, Pedagoška fakulteta
O AVTORICAH:
Ana Podobnik in mačkon Didi
Ana vedno raje poje manj kosila, da lahko poje več sladice. Svojo diplomsko nalogo na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem je posvetila izdelavi sladic za alergike in pripravila vrsto receptov brez glutena, brez živil živalskega izvora in brez aditivov. Njena kulinarična, ustvarjalna in estetska žilica je prepoznavna v njenih slaščicah pod znamko Sweetly. Prosti čas najraje preživlja v svoji kuhinji, skupaj z mačkonom Didijem, ki je nadvse ljubka motnja, kakršno si vsak kuhar lahko le želi. Ima prefinjen okus in mu moraš zaradi njegove vztrajnosti vedno ustreči. Vednoooo!!!
Ana Hudobivnik, Vita in Olja Studen
Trio adijo tudi v kuhinji. Prva vedno vodja čiščenja, drugi dve kreativni direktorici. Ana je po poklicu veterinarka. Je ustanoviteljica in odgovorna urednica spletnega turističnega portala Družinski izleti in s svojima puncama Vito in Oljo poleg preživljanja prostega časa v naravi najraje ustvarja prav v domači kuhinji. Mali kuharici, ki prevzameta pobudo v kuhinji – to je recept za veliko smeha in odličen dan!
##Zaupalo nam je že
32.244
bralcev
Odposlali smo že
44.762
paketov
V prodaji imamo
7.956
knjig