Košarica je prazna
Knjiga avtorja: | Janez Bogataj |
---|---|
Založba: | Založba Hart |
Leto izida: | 2019 |
ISBN: | 9789616882576 |
za naročila nad 40 €.
Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.
98 % izdaj je na zalogi.
V pričujoči knjigi so iz obsežnega in bogatega Valvasorjevega besedila izbrane vsebine, ki govorijo o prehranski kulturi na Kranjskem v 2. polovici 17. stoletja. Po zaslugi Valvasorjevih opisov vemo, da je takratna Kranjska imela tako rekoč vse za kar najbolj pestro vsakdanjo in praznično prehrano_ žita na poljih, ribe v rekah, jezerih in morju, sadje, vinsko trto in vina, gozdne sadeže, divjačino….
Knjiga z naslovom v angleškem prevodu WITH VALVASOR AT THE TABLE - Nutrition culture in Carniola in the second half of the 17th century, ki je izšla pri založbi Hart, je decembra 2019 že osvojila nagrado WINNER GOURMAND COOKBOOK AWARDS v kategoriji „Local“. V januarju 2020 je bila izbrana med najboljše tri (Top 3) v svoji kategoriji in tako pridobila nagrado BEST IN THE WORLD. Ta prestižni naslov v konkurenci 225 držav bi bil podeljen na 25. slavnostni obletnici te nagrade v mesecu maju 2020 na Kitajskem.
Knjiga o prehrani v Valvasorjevem času v družbi 300 knjižnih naslovov z vsega sveta: http://www.galarna.si/img/products/valvasor.pdf
Trda vezava z zlatotiskom, 21,5 x 27,5 cm, 127 strani.
VEČ O KNJIGI:
Knjiga Z Valvasorjem za mizo – Prehranska kultura v 2. polovici 17. stoletja, s povzetkom v angleškem jeziku, je izšla 2019, ko obeležujemo 330. obletnico od izida znamenite Slave Vojvodine Kranjske (1689), polihistorja Janeza Vajkarda Valvasorja in povzema prehransko kulturo iz ene izmed za Slovence najpomembnejših knjig ter ene najpomembnejših stvaritev, ki je nastala na našem ozemlju nasploh.
Valvasor je v SVK med drugim pisal tudi o prehranski kulturi na Kranjskem v svojem času. Prof. dr. Janez Bogataj je zapisano na to temo izvzel in zbral v pričujoči knjigi. Knjigo uvede poglavje o Valvasorju ter njegovi Slavi vojvodine Kranjske, sledi poglavje o prehranski kulturi Evrope v 17. stoletju, s čimer je želel avtor pokazati vpetost Kranjske v širše evropske tokove. Kot zanimivost je izpostavil, da je bilo v 17. stoletju kuharsko znanje še vedno del medicine, da je kuharija šele v 18. stoletju postala umetnostna kategorija in da se je šele pozneje osamosvojila.
Zaupalo nam je že
32.244
bralcev
Odposlali smo že
44.762
paketov
V prodaji imamo
7.956
knjig
Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.
Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
Registracija