Košarica je prazna
Knjiga avtorja: | Prof. dr. Janez Bogataj |
---|---|
Založba: | Hart |
Leto izida: | 2018 |
ISBN: | 9789616882361 |
za naročila nad 40 €.
Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.
98 % izdaj je na zalogi.
V Sloveniji poznamo čez 100 sladkih in slanih potic z različnimi nadevi, zato lahko s ponosom trdimo, da so potice najboljše ambasadorke naše kulinarike in gastronomije. Številni zanimivi okusi v testenih zvitkih z nadevi odražajo znanje in mojstrstvo izdelovanja potic. Knjiga vsebuje zanimiv in poučen zapis o tem, kako je nastala slovenska potica, o njenih najstarejših zapisih – prvi recept za potico je napisal Janez Vajkard Valvasor, pa o poticah v vsakdanjem življenju, v šegah in navadah, poticah v literaturi, likovni umetnosti in na kulinaričnih prireditvah.
Na koncu so zbrani recepti za pripravo zaščitenih slovenskih potic s petimi nadevi.
Knjigo krasijo ilustracije Marka Kočevarja, kokoška Fani pa na duhovit in poučen način obrazloži dejstva o slovenski potici. Zato je pričujoča knjiga o slovenskih poticah namenjena širokemu krogu bralcev, še posebej mladim, ki naj bi prek okusov odkrivali dežele sveta ter vsakdanjike in praznike njihovih prebivalcev. Odraslim naj bo spodbuda, da bogato znanje izdelovanja potic ohranjajo in predvsem prenašajo na mlade generacije. Namenjena pa je tudi obiskovalcem naše dežele, da bodo spoznali in predvsem okusili potico; potico dobro jed, kajti boljše nima celi svet!
Na voljo je tudi predpasnik 'Slovenska potica' >>
Broširana vezava z zavihkom, 13,5 x 18,0 cm, 64 strani.
Zaupalo nam je že
32.244
bralcev
Odposlali smo že
44.762
paketov
V prodaji imamo
7.956
knjig
Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.
Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
Registracija