V knjigi Najboljše vegi jedi so zbrani najboljši brezmesni recepti iz revije Dober tek. Tu so recepti za prigrizke in zajtrke, ki nam dajo zagon, za solate, ki jih lahko jemo tudi kot samostojno jed, za dišeče juhe in enolončnice ter za glavne jedi – za vsak dan in za posebne priložnosti!
Trda vezava, 22,0 X 29,0 cm, 96 strani.
KAZALO - VSI SMO VČASIH VEGI:
ZAJTRKI IN PRIGRIZKI
- Zmešančki
- Amarantova kaša z zelenim čajem in ingverjevim kompotom
- Praženec z bučnicami
- Skutne palačinke s pomarančo in medom
- Pita iz prosene kaše s suhimi slivami
- Jabolčne kocke z datlji
- Polenta z mandljevo oblogo
- Mafini za dober dan
- Falafel
- Koruzne pogačice z avokadovo salso in fižolovim pirejem
- Prosene pogačice
- Spenjena omleta s sirom in baziliko
- Veganski sir s čemažem
LAHKE IN KREPKE SOLATE
- Topla spomladanska solata z artičokami in beluši
- Topla bučkina solata z bobom
- Paradižnički na kremi iz albuminske skute
- Solata z rdečim rižem
- Topla bučkina solata z limono
- Solata s korenjem, pomarančo in avokadom
- Solata iz humusa in zelenjave z žara
- Topla cvetačna solata
- Ohrovtov tabule
- Zeljna solata s koromačem in zeleno
- Radič v solati s hruško, orehi in sirom
- Korenčkova solata s feto in pomarančo
- Solata z domačega vrta
- Pečana pesa v solati z jajci
- Topla solata s pečeno bučo
- Solata s kuskusom in pisano zelenjavo
- Zelenina solata z bulgurjem in zelišči
- Pirina solata z zelenjavo in grozdjem
- Ješprenjeva solata z bučo in modrim sirom
- Kvinojina solata z lečo in sirom feta
DIŠEČE JUHE IN ENOLONČNICE
- Spomladanska zelenjavna juha
- Grahova juha z meto
- Koromačeva juha
- Bučkina juha z rukolo in kruhki s kozjim sirom
- Brokolijeva juha s sirovimi opečenimi kruhki
- Cvetačno-jabolčna juha
- Korenčkova juha s paradižnikom
- Krompirjeva juha s peteršiljevim pestom
- Bučna juha z rdečo lečo
- Juha iz pečenega sladkega krompirja in korenja
- Čičerkina juha po tunizijsko
- Toskanska zelenjavna enolončnica
- Fižolova enolončnica z obogatenim pirejem
- Ješprenjeva juha z zapečenimi sirovimi kruhki
- Smetanova gobova juha z ajdovo kašo
GLAVNE JEDI
- Nadevani jajčevci v paradižnikovi omaki
- Turški sataraš
- Pečena poletna zelenjava s čičerko
- Pica s cvetačno skorjico
- Krompirjeve polovičke s porovim nadevom
- Krompirjeva omleta s pestom in kozjim sirom
- Zapečen sladki krompir s špinačo
- Pečena buča s smetano, timijanom in parmezanom
- Polnjeni ohrovtovi listi z rižem in kostanjem
- Pečen fižol po grško (»gigantes plaki«)
- Špageti z brokolijem in mandlji
- Testenine s pečeno bučo, šalotko, špinačo in albuminsko skuto
- Peresniki z ohrovtom, albuminsko skuto, paradižnikom in pestom
- Svedrčki z jajčevci, pinjolami in rozinami
- Špageti z lečnim ragujem
- Lazanja z jajčevci
- Polentine pogačice s kozjim sirom, špinačo in bučo
- Bela polenta s sirom v slanici in kajmakom
- Nadevane paprike s kuskusom in gremolato
- Kvinojini burgerji z ohrovtom
- »Kvinota« s šampinjoni
- Zeliščna rižota s parmezanom
- Rižota z bučkami
- Ocvrte riževe kroglice z mocarelo
- Zelenjava po japonsko z lepljivim sezamovim rižem
- Zeliščni riž s pečeno zelenjavo, čičerko in sirom
- Riž z brusnicami, ohrovtom in orehi
- Pirina »rižota« z gozdnimi gobami
- Ajdovi cmoki s smetanovo špinačo
- Polnovredne pirine palačinke s trojnim nadevom
- Leča z dimljenim tofujem
- Tofujevi »zrezki« z olivno salso verde
- Baklava s korenčkom, koprom in feto
- Porova pita s sirom, orehi in limono
- Pita iz šampinjonov in mlade špinače
##