Košarica je prazna
Knjiga avtorja: | Anita Šumer |
---|---|
Založba: | ARS Verbi |
Leto izida: | 2022 |
ISBN: | 9789619491133 |
za naročila nad 40 €.
Naročila oddana do 12.00 odpošljemo isti dan.
98 % izdaj je na zalogi.
Naj tudi tvoje krušne dobrote dobijo prekrasen in unikaten videz in pritegnejo pozornost tvojih najbližjih, prijateljev in znancev. Lepo okrašen kruh in iznajdljivo zavit je tudi prekrasno darilo, na katerem se nikoli ne nabere prah. Garantiram! Z nakupom knjige dobiš dostop do videovsebin. Da bo tvoja umetnina še bolj zasijala, jo zavij na unikaten način. Zagotovo imaš že skoraj vse doma. Načini, ki jih najdeš v knjigi, so preprosti, a v svoji preprostosti srčni in prekrasni. In letos namesto drugih daril podari umetelno okrašen kruh, naj bo s kvasom ali z drožmi.
Prelistajte notranjost knjige: http://www.galarna.si/img/products/UmetnostKrasenjaKruha.pdf
Anita Šumer je za svojo knjigo Umetnost krašenja kruha prejela prestižno nagrado Best of the Best Gourmand World Cookbook 2021. Podelitev nagrad, ki veljajo za oskarje na področju kuharskih knjig, je potekala v mestu Umea na Švedskem, knjiga Anite Šumer pa si je prvo mesto prislužila v konkurenci kar 1.558 knjig iz več kot 200 držav. Anitina tretja knjiga, ki vsebuje vrsto tehnik za krašenje kruha in trikov pri peki, je bila nominirana v kar petih kategorijah, kar je izjemen uspeh in odlična promocija slovenske kulinarike.
Kaj vse najdeš v knjigi, ki je edinstvena v Sloveniji in v svetu:
Nauči se 5 tehnik krašenja kruha in kako kombinirati vse tehnike:
ŠABLONIRANJE - Res najpreprostejši način za krašenje kruha. Zaupam ti, kako si lahko izdelaš svojo šablono ali kaj vse že lahko uporabiš doma. V knjigi najdeš kar 3 vrste šabloniranja po korakih in s tabo delim trike in nasvete, da bodo tvoji motivi ostri in jasni ter obstojni.
SLIKANJE NA TESTO - Naj tvoje testo ali že pečen kruh postane pravo slikarsko platno. Vse, kar potrebuješ za to ustvarjanje, je zapisano v tem poglavju: katera barvila so najboljša, kdaj jih nanašati in s čim.
POSIPI - Z raznolikimi posipi lahko hitro in enostavno popestriš videz kruha. V knjigi pa te čakajo tudi zamisli za ustvarjanje motivov raznovrstnih oblik in kaj vse lahko uporabiš zanje, poleg tega pa tudi recept za najboljše drožlepilo, s katerimi se bodo tvoji posipi držali testa kot pribito. Zate sem zbrala kar 6 postopkov, ki so prikazani v besedi in sliki.
ZAREZOVANJE - Tole ostro umetniško igranje je najpogostejši način krašenja kruha. In tudi najobsežnejše poglavje v knjigi. Naučiš še, kdaj je testo pravilno vzhajano, kateri kot zareze je pravi, kako globoka naj bo zareza, kaj narediti, da ti kruha med peko ne bo razneslo in da ostane tvoj motiv nedotaknjen. Opisanih in poslikanih je kar 6 različnih motivov zarezovanja.
LEPOTIČENJE KRUHA - Poglavje, kjer kruh okrasiš z okraski iz testa in še z rožicami. Spoznaš, kako pripraviti posebno testo za izdelavo okraskov, katere rožice so najprimernejše in kako jih posušiš, da ohranijo barve, kdaj in kako jih naneseš. Skupaj tako izdelava košarico in jo napolniva s cvetjem.
KOMBINIRANJE VSEH TEHNIK - Ker je pomemben pravi vrstni red, v tem poglavju obdelava ravno to. Na osnovi portreta z naslovnice in kruha sončnice se naučiš, v katerem vrstnem redu uporabljaš tehnike, ki sva jih prej že dobro izmojstrila.
Trda vezava, 23 x 30 cm, 224 strani.
O KNJIGI IZ MEDIJEV:
RTV SLO: Ugledno mednarodno priznanje Aniti Šumer za knjigo Umetnost krašenja kruha
Slovenske novice: Slovenka napisala najboljšo kuharsko knjigo leta
Delo: In tako je Slovenka napisala najboljšo kuharsko knjigo na svetu
24ur: 'Oskar' za kuharsko knjigo Aniti Šumer. 'Z okrašenim kruhom nekaj sporočamo'
Jutranji list (hr): Knjiga Anita Šumer nominirana u čak 5 kategorija za prestižnu nagradu, Oscara među kuharicama
Zaupalo nam je že
32.244
bralcev
Odposlali smo že
44.762
paketov
V prodaji imamo
7.956
knjig
Bi želeli, da vas obveščamo o naših akcijah, novostih, prednaročilih in ostalih ugodnostih?
Prijavite se na e-novičke.
Nakupujte varno in udobno. Kot naš uporabnik imate vpogled tudi v status naročila. Postopek je enostaven, potrebujemo le vaš elektronski naslov in nekaj podatkov.
Registracija