Perlmutter trdi, da lahko ima prehrana na zdravje naših možganov močan vpliv, tako dober kot slab, kar podkrepi z najnovejšimi znanstvenimi dognanji. Zdaj lahko slovenski bralec v prevodu bere tudi, da bolezni možganov niso nujno zapisane že v naših genih in da lahko krivca zanje pogosto najdemo kar v naši prehrani.
Avtor, ki je nevrolog in specialist za nutristiko, v Požganih možganih prepričljivo povezuje razvoj degenerativnih bolezni možganov, denimo neozdravljivih Alzheimerjeve in Parkinsonove bolezni, z uživanjem ogljikovih hidratov. Kot praktično nadaljevanje je v zadnjem delu dodan še štiritedenski »nizkohidratni« načrt prehranjevanja. Požgani možgani tako niso le še ena v vrsti knjig o dieti ali zdravstveni preventivi, temveč gre za knjigo, ki v osnovi spreminja pravila igre in smiselno nadaljuje zgodbo Paleorecepta (Robb Wolf) in Mastne laži (Robert H. Lustig).
Mehka vezava, 15 x 21 cm, 381 strani.
##